Πρόγραμμα Π.Ε.: "Κάστρα και καστροπολιτείες στο φυσικό τους περιβάλλον"

Συντονίστρια του Προγράμματος: Γαλατσίδα Ιωάννα

Παιδαγωγική Ομάδα: Μπανιά Χαρίκλεια, Γεωργίου Ευαγγελία
Στα πλαίσια του Προγράμματος "Κάστρα και καστροπολιτείες στο φυσικό τους περιβάλλον" πραγματοποιήθηκε τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών της περιβαλλοντικής ομάδας της Β΄ Τάξης του 10ο Λυκείου Λάρισας στην Σπάρτη, τη Μονεμβασία, το Ναύπλιο και το Μιστρά, από την 31η Μαρτίου έως την 3η Απριλίου του 2012, σύμφωνα με το ακόλουθο Πρόγραμμα:
Το Σάββατο 31/03/2012 αναχωρήσαμε από τη Λάρισα στις 6:30π.μ. Στις 12:30 φτάσαμε στο Ναύπλιο. Επισκεφτήκαμε το κάστρο του Παλαμηδίου και στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στην πόλη του Ναυπλίου έως τις 16:00μ.μ.  Φθάσαμε στην Σπάρτη στις 18:00 μ.μ.. και  τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο.
Την Κυριακή 1/04/2012 επισκεφτήκαμε το κάστρο της Μονεμβασίας. Οι μαθητές πραγματοποίησαν το μονοήμερο πρόγραμμα «ΚΑΣΤΡΑ - ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΕΣ στο φυσικό τους περιβάλλον» από τους υπευθύνους του ΚΠΕ Μολάων. Ξεναγήθηκαν στην Πάνω και την Κάτω πόλη της Μονεμβασίας ,στην εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού. Παρατήρησαν, φωτογράφησαν και πραγματοποίησαν τις εργασίες πεδίου με τη βοήθεια των υπευθύνων του ΚΠΕ Μολάων. Το μεσημέρι οι μαθητές έφαγαν μόνοι τους στην νέα πόλης της Μονεμβασίας και στις 15:30μ.μ αναχωρήσαμε για την λιμνοθάλασσα του Γέρακα που αποτελεί ένα σημαντικό υδροβιότοπο. Στις 17:30 επισκεφτήκαμε το Μουσείο Ελιάς στη Σπάρτη.


Τη Δευτέρα 2/04/2012 επισκεφτήκαμε το σπήλαιο του Διρού , περιηγηθήκαμε στα καστρόσπιτα της Βάθειας και της Λακωνικής Μάνης γενικότερα. Φτάσαμε στο Γύθειο στις 14:00μ.μ επισκεφτήκαμε τον πύργο του Τζανετάκη.
Την Τρίτη 3/04/2012 επισκεφθήκαμε το Μιστρά. Στις 13:00 περίπου αναχωρήσαμε για τη Λάρισα.
 
Περισσότερες πληροφορίες για άλλα Προγράμματα Σχολείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας θα βρείτε στο blog του γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: http://grperblar.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: